Talicska* 2010.06.28. 20:43

első

Egy szép tavaszi napon kitaláltuk, hogy idén végre jussunk el nyaralni. Apaci sose látott még tengert, sose utazott repülővel, és már nagyon vágyott a család egy igazi nyaralásra.

 

Neckermannéknál kinéztünk egy utat, Bulgária, az első turnus Pécsről a pogányi reptérről kis charterjárattal Burgasba, onnan busszal transzfer a Napospartra és ott egy rakás szálloda közül legyen a Hotel Hrizantema, mert az all inclusive szálloda meg 4*.

 

Két kisgyerekkel fő szempont a kényelem, nem fogunk elmélyedni az ország történelmében és kulturájában, valószínűleg nem sokat fogunk látni "az igazi Bulgáriából" és valószínűleg csak a repcsiben és a sós tengervízben fog különbözni az egész attól, mintha Blacsira mentünk volna egy hasonló sokcsillagos puccparádéba.

 

Ennek ellenére azért belevágtunk, bár baromira nem volt kedvem pakolni, pláne, hogy csak 2 nappal az út előtt jutottam oda, hogy egyáltalán átgondoljam mit vigyünk majd. És nem akartam repülni, mert nekem az nem poén, és ugye tériszonyom van. Pedig kiskoromban egyszer tán még stewardess is akartam lenni, de persze sürgősen letettem róla.

 

Bulgáriáról se tudtam sokat, csak ami halványan derengett: anyukámék voltak 3x ott mert régen ugye csak oda lehetett menni. És persze Várna meg 1444, meg Odessza meg török elnyomás meg szocialista romhalmaz.  Szliven meg Pécs testvérvárosa, bár asszem eme kapcsolat fénye mintha kopott volna az utóbbi évtizedben. És ha Pécsen azt mondom, hogy Szliven, akkor nem a bolgár város jut majd az emberek eszébe, hanem a 25 emeletes környéke. 

Olvastam, hogy nem nagyon beszélnek se németül, se angolul, mert aki megtanul egy nyelvet, az sürgősen elhúz az országból és hogy az utüóbbi 20 évben másfél millióval csökkent az ország lakossága (már csak 7,5 milliónyian vannak kb.) mert egymillióan elmenekültek, és a társadalom itt is elöregszik és valamiért nagyon nagy Bulgáriában a csecsemőhalandóság :(

Andris tanult oroszul még, de rég elfelejtette, úgyhogy majd max kézzel-lábbal mutogatunk. Az ut. irodának van helyi képviselete, a programokhoz ha elegen összejövünk, adnak idegenvezetőt magyarul. Akkor azért talán nem lesz gond.

A bejegyzés trackback címe:

https://vasfiuk.blog.hu/api/trackback/id/tr902116942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása